Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

zóveel makkelijker

Ga direct naar:

Veelgestelde vragen over administratie en MijnToPay

In MijnToPay vind je een overzicht van al je facturen. Achter elke factuur zie je de status; concept, verzonden, betaald of achterstallig. Is de status groen? Dan is je factuur betaald.

In MijnToPay kun je gemakkelijk contacten toevoegen. Klik simpelweg op ‘Toevoegen’ onder Contacten en geef aan of het om een klant of leverancier gaat. Is je klant of leverancier ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan worden de gegevens automatisch voor je ingevuld als je de bedrijfsnaam intikt.

Nee, dat kan niet. Als je zelf factureert dan hebben we geen overzicht over het totaal van je verkoopopbrengsten. We kunnen dan geen aangiften omzetbelasting en inkomstenbelasting voor je doen. Kies je voor ToPay, dan maak je gemakkelijk facturen aan in MijnToPay.

In MijnToPay stuur je gemakkelijk automatische herinneringen nadat de betaaltermijn van je factuur voorbij is. Is je factuur na meerdere herinneringen nog steeds niet betaald, dan kan het slim zijn om een incassobureau in te schakelen. Wij zijn daar niet in gespecialiseerd en doen dan ook geen incassotrajecten. Wel helpen we je graag met tips als je dat nodig hebt. Stuur ons een chatbericht en je ontvangt binnen een kwartier een reactie.

In MijnToPay maak je gemakkelijk een factuur aan. Klik links in je dashboard op ‘Factuur maken’. Kies een klant uit je digitale adresboek, of vul de naam van je klant zelf in. Geef je factuur vervolgens een omschrijving. Vul het bedrag en het aantal van je product of dienst in en kies je btw-tarief. Sla je factuur op en verstuur hem naar je klant.

Ja! MijnToPay is een online boekhoudprogramma. Je hoeft dus niets te installeren en hebt overal en altijd toegang tot je gegevens. Uiteraard zorgen wij ervoor dat al je gegevens veilig zijn opgeslagen: MijnToPay heeft een eigen server; Dagelijks wordt er een back-up gemaakt; Wij gebruiken TLS voor het beveiligen van de verbinding met onze server; Voor deze TLS verbinding hebben we een SSL certificaat; Elke klant heeft zijn eigen losse database. Deze database is niet vrij bereikbaar via het internet; Je hebt de keuze om ‘Two Factor Authentication (tfa/2fa) te gebruiken. Hierdoor weten wij zeker wie er op welk moment inlogt. Is je gebruikersnaam en wachtwoord onverhoopt gestolen, kan diegene alsnog niet inloggen.

Ja, bewaar je bonnetjes goed. Wij zorgen voor digitale back-ups, maar de Belastingdienst vindt het (soms) nodig dat jij je bonnetjes ook op papier bewaart.

Als het 1 of 2 keer per jaar voorkomt is dat niet erg. Stuur een berichtje naar je boekhouder in MijnToPay en wij regelen dat het verwerkt wordt in je administratie. Als je veel contante betalingen hebt, dan kun je geen gebruik maken van de dienstverlening van ToPay.

Veelgestelde vragen over belastingzaken & uitbetaling

Om ervoor te zorgen dat de Belastingdienst betaald kan worden (inkomsten- en omzetbelasting), reserveren wij een deel van jouw omzet. Hoeveel geld we voor je moeten reserveren hangt van meerdere factoren af. In MijnToPay zie je hoeveel we voor je gereserveerd hebben. Neem contact met ons op en we leggen het je graag uit.

ToPay doet ook de aangifte inkomstenbelasting voor je partner als jullie dat willen. En het mooiste is, je betaalt er niks extra voor. Zóveel makkelijker…

Je ontvangt je btw-id in een brief van de Belastingdienst als je je registreert. Je btw-id ziet er als volgt uit: landcode, NL, 9 cijfers, letter B, en een controlegetal van 2 cijfers. Je ziet je btw-id ook als je inlogt bij de Belastingdienst.

Zodra je klant je factuur heeft betaald, verwerken wij deze in je administratie. We reserveren een gedeelte van je geld om je belastingen te betalen en de rest krijg je dezelfde dag nog netto op je eigen rekening.

Het banktegoed is het totaal aan reserveringen en geld (het tegoed dat uitkeerbaar is) dat in jouw eigen MijnToPay staat.

Btw is een afkorting van Belasting over de Toegevoegde Waarde. Het wordt ook wel Omzetbelasting genoemd. Btw is de belasting die je betaalt over al je producten en diensten (je omzet). Je betaalt ook btw aan je leveranciers. ToPay doet jouw btw-aangifte en betaalt ook de Belastingdienst voor je. Zo kun jij dingen doen die je leuk vindt.

Om jouw administratie goed te kunnen doen, hebben we alle stukken van de Belastingdienst nodig. Je scant en upload post van de Belastingdienst gemakkelijk in MijnToPay.

Natuurlijk heb je altijd recht op je eigen geld. Maar we reserveren een deel van je omzet niet voor niks. Aan het eind van de rit zul je toch de Belastingdienst moeten betalen. Vaak zijn er ook andere oplossingen mogelijk als je even krap bij kas zit. Kom je er niet uit, neem gerust contact met ons op.

Soms kan het handig zijn een betalingsregeling te treffen met de Belastingdienst. Bij een betalingsregeling maken we afspraken over het in delen betalen van de belasting. We spreken onder andere af in welke termijnen we betalen en welk bedrag. Uiteraard gaat dat altijd in overleg met jou.

Het oude btw-nummer heet nu ‘omzetbelastingnummer’. Deze gebruik je voor contacten met de Belastingdienst. In je omzetbelastingnummer is je Burgerservicenummer (BSN) verwerkt met daarachter B01 (of hoger). Je ziet je omzetbelastingnummer ook als je inlogt bij de Belastingdienst.

Als er te weinig geld gereserveerd kon worden om de Belastingdienst te betalen, dan vul je zelf het tekort aan. Stel, je wordt in november klant bij ons, dan hebben wij de eerste 11 maanden van dat jaar geen geld voor je kunnen reserveren om te Belastingdienst van te betalen.

Inkomstenbelasting is een vorm van belasting die je over je inkomsten en vermogen moet betalen. Als zzp’er betaal je inkomstenbelasting over de winst die je met je bedrijf maakt. Hoeveel belasting je betaalt, hangt af van de hoogte van je inkomsten en binnen welke belastingschijven jouw inkomsten vallen. Geen zorgen, wij regelen de inkomstenbelasting voor jou.

21% is het algemene btw-tarief dat geldt voor alle producten en diensten die niet zijn vrijgesteld van belasting en die niet onder het 9%-tarief of het 0%-tarief vallen.9% is het verlaagde btw-tarief. Het geldt onder meer voor etenswaren en sommige diensten. Bekijk de lijst met goederen met 9% btw en de lijst diensten met 9% btw. 0% btw geldt voor een aantal goederen en diensten. Je berekent geen btw, maar btw die je betaalt over je uitgaven, kun je wel aftrekken als voorbelasting. Het 0%-tarief kan gelden als je zakendoet met het buitenland. Bekijk de lijst met goederen met 0% btw en de lijst diensten met 0% btw.

Veelgestelde vragen over klant worden bij ToPay

Wil jij je boekhouding uitbesteden aan ToPay en tijd overhouden voor dingen die je écht leuk vindt? Dan helpen wij je uiteraard graag met overstappen. Je ontvangt van ons een eenvoudig stappenplan, zodat je gemakkelijk over kunt stappen. We geven aan welke stukken we nodig hebben om het voor je in orde te maken.

Nee, het is niet nodig om een zakelijke rekening te hebben als je klant wordt bij ons, maar het mag wel. Je bepaalt zelf op welke rekening je uitbetaald krijgt.

Ja, dat kan. Wij helpen je graag!

Stop je als zzp’er of wil je je boekhouding op een andere manier regelen? Stuur ons een mail en geef aan dat je wilt stoppen met ToPay. We horen graag van je waarom je weggaat. Als wij je mail ontvangen hebben, sturen we je een bevestiging en stopt onze dienstverlening per direct. Binnen zes weken ontvang je van ons het geld dat wij gereserveerd hebben voor de Belastingdienst.

Alle zzp’ers zijn welkom bij ons! Als je veel contante betalingen hebt, dan kun je helaas geen gebruik maken van onze dienstverlening. Neem contact met ons op, dan helpen we je snel verder.

Stuur je balans en resultatenrekening op via de berichtenmodule in MijnToPay. Je oude facturen kun je gemakkelijk uploaden in MijnToPay.

Nee dat kan helaas niet. Alleen als je zzp’er bent of een eenmanszaak hebt kun je gebruik maken van onze diensten.

Nee! Je kunt onbeperkt gebruik maken van onze support service. Bij ons betaal je 1 vast bedrag per maand. Lees meer over wat ToPay kost.

Hoe eerder je start, hoe eerder je rust creëert voor jezelf. Start dus vandaag nog. Wij gaan graag voor je aan de slag! Wist je dat wij ook voorgaande jaren voor je oplossen? Dus loop je al een tijdje achter met je administratie, geen probleem. Wij helpen je!

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Stuur ons een appje

Stuur een appje
Ma tot vrij 09:00 - 17:00

Bel ons

085 800 0888
Ma tot vrij 09:00 - 17:00

Stuur ons een e-mail

ToPay gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren